Autisme in beeld

Echt begrijpen van Autisme is een blijvende uitdaging, ook voor professionals die zich al jaren specialiseren op dit gebied. Visuele beelden maken vaak meer duidelijk dan uitgebreide boekwerken over het onderwerp. We hebben daarom een aantal filmpjes geselecteerd die wij verhelderend vonden. De filmpjes gaan allemaal over mensen met een normale begaafdheid. Google zelf ook eens op youtube.com waar je heel veel informatie kunt vinden.

De Engelse Autisme Vereniging (National Autistic Society) heeft een nationale campagne opgesteld om meer bewustwording rondom Autisme te creëren. Een serie boeiende korte filmpjes is het resultaat, zeker de moeite waard. Klik hier voor alle filmpjes uit de serie.


Een video gemaakt door een 45-jarige vrouw met autisme en een overgevoeligheid voor geluiden. Veel personen met Autisme zijn snel overprikkeld en door het bekijken van dit filmpje kun je je een betere voorstelling maken van de chaos die dit met zich mee kan brengen. Ervaar het zelf….


Een fragment uit de fim “Ivo, een jongen met Asperger”. Dit fim gaat o.a. over studeren met autisme in het voortgezet onderwijs en geeft een goede kijk op wat Autisme in de dagelijkse praktijk inhoudt. Het is een informatieve film voor ouders, begeleiders en leerkrachten die betrokken zijn met kinderen met autisme. Neem zeker ook eens een kijkje op www.voorlichtingsfilm.nl waar je fragmenten van interessante films over autisme kunt bekijken.