Jaarlijkse Praktijkdagen

Jaarlijkse praktijkdagen Rijles en Autisme 

 Voor mensen met een autisme spectrum stoornis of ADHD is het niet altijd vanzelfsprekend het rijbewijs te kunnen halen. De specifieke problemen van deze mensen zorgt ervoor dat zij door teveel prikkels of snelle afleidbaarheid het overzicht kwijt raken.Spectrum Brabant heeft voor rijscholen een workshop ontwikkeld zodat de rijopleiders met meer vertrouwen hun leerlingen tegemoet kunnen treden. Rust en duidelijkheid zijn hierbij de belangrijkste kernwoorden.

Tijdens de jaarlijkse praktijkdagen behouden rijscholen hun erkenning en zijn zij er klaar voor ook het komende jaar weer veel mensen te helpen. Er komen verschillende thema’s aan bod tijdens de praktijkdagen. Zo gaan we door middel van reflectie meer inzicht krijgen in eigen gevoelens en gedachten en in die van anderen en we behandelen de RIS methode.

Binnenkort starten de intervisies voor erkenningsjaar 2024!

De geleerde aanpak, tips en trucs zijn niet alleen van toepassing bij de begeleiding van kandidaten met autisme of ADHD. Ook de reguliere kandidaten of kandidaten met andere leerproblemen profiteren aanzienlijk van de duidelijke benadering door een rij-instructeur!